Seuraava oopperamme:

Esitykset 29.1., 30.1., 4.2., 5.2. ja 6.2.2021

Ennakkovaraukset ja -myynti: www.tickermaster.fi , myynti myös Carelicum/Joensuu

Tiedustelut ja ryhmät: Eila Yrjölä, puh 050 5762661, eilayrjola@gmail.com

Ohjaus ja näyttämötoteutus: Huba Hollókõi ja Markku Pölönen

Solistit: Suvi Väyrynen – Adina, Heikki Hattunen – Nemorino, Kristian Lindroos – Belcore

Juha Eskelinen – Dulcamara, Emma Mustaniemi – Giannetta

Joensuun kaupunginorkesteri, johtaa Huba Hollókõi

Valot: Kari Kola/Valoparta Oy

Lavastus: Riveria Outokummun lavasterakentajat/Jari Paldan, Taru Korhonen,

koordinointi ja vastuu/Toni Riiihiluoma

Puvut: Riitta Pirhonen-Heiskanen

Kampaukset/meikit: Hellevi Hyvärinen

Lemmenjuoma on kaksinäytöksinen koominen ooppera ja kunnon kolmiodraama. Se sisältää useita suosittuja aarioita, mm. Una furtiva lagriman, joka on yksi tenoreiden suosikeista. Oopperaa on esitetty vuodesta 1832 jatkuvasti eri oopperataloissa.

Ujo talonpoika Nemorino on rakastunut Adinaan, joka kuitenkin rakastaa Belcorea. Puoskari Dulcamara taivuttelee Nemorinon ostamaan pullon taikajuomaa ongelman ratkaisemiseksi, mutta pullo sisältää vain viiniä. Viinillä on suorastaan päinvastainen vaikutus, sillä humalapäissään Nemorino kohteleekin Adinaa nyt kuin ilmaa. Tästä närkästyneenä Adina lupaa kätensä Belcorelle ärsyttääkseen Nemorinoa.

Adinan ja Belcoren kihlajaisjuhlan aikana Nemorino hakeutuu jälleen tohtori Dulcamaran puheille. Tämä kuitenkin vaatii toisesta lemmenjuoma-annoksestaan käteistä, jota Nemorinolla ei ole. Hän liittyy pikaisesti Belcoren armeijaan tienatakseen rahaa voidakseen ostaa lisää lemmenjuomaa. Nemorino ei tiedä perineensä suuren summan rahaa, mutta kyläläiset tietävät. Kylän tytöt parveilevat Nemorinon ympärillä, mikä saa hänen vakuuttuneeksi lemmenjuoman tehosta. Kun Adina näkee tämän, hän päättää silkasta kateudesta ostaa Nemorinon vapaaksi armeijasta ja ottaa varmuuden vuoksi myös siemauksen ”lemmenjuomaa”. Nuori pari saa lopulta onnen. Tohtori Dulcamara poistuu kylästä myytyään vielä muutaman pullon taikajuomaa, joka selvästikin tuottaa paitsi rakkautta myös vaurautta.

Lemmenjuoma solistit